Canterbury House by CCI Renovations

A prime location and modern tastes add up to a new-century makeover in North Vancouver.


Since we’re decidedly not fans of the colour orange, we almost passed up on this renovated 1950s North Vancouver bungalow.   That was when we thought it was in New Brunswick – Canterbury, New Brunswick, according to HomeAdore.  While both “Canterburys” are each about the same distance from the ocean, they’re different oceans!   We got curious and decided to make the trip. Finding your way 5,500 km  (~3,400 mi) cross-country, it may be worth the (virtual) journey just to see the original 1954 stone fireplace, one of the few original pieces remaining after this top-to-bottom contemporary conversion.  And that massive, terraced front-yard with multiple stairs and landings? Far easier to navigate than to climb the grade up the driveway.  Given the high ’82’ Walk Score for Edgemont Village (also minutes from downtown, minutes from mountain skiing) you’d be using them often. Check out the image galleries, maps and magazine to see what L’Orange is all about.


 

Canterbury House by CCI Renovations
Mapped by Architourist.ca

loading map - please wait...

Canterbury House by CCI Renovations 49.350132, -123.091430 Canterbury House by CCI Renovations
 

 
   

Bing Map Gallery:

 

Google Map Gallery:

 

Property Location

North Vancouver, British Columbia, Canada North Vancouver, BC, CA


 

Canterbury House by CCI Renovations

From the builder:

“L’Orange”

This 1954 rancher needed to be modernized to accommodate the client’s lifestyle and design sensibilities. With a love of Mid-century modern architecture, style, and furnishings as our compass we opened the spaces on the inside to create a contemporary fresh new home with a fitness room and social spaces to accommodate friends and family.

We started with the interior renovation and ended up reworking the exterior landscape completely. With new front retaining walls that meander to the front entry from street level to the back yard where we filled in a kidney shaped pool creating three separate outdoor living spaces to enjoy. The kitchen and BBQ area is sheltered with a cedar pergola with a smoked glass roof. The dining area and water feature with gurglers lead you to the outdoor living room with a gas fire pit. This substantially increased the living space of this home without adding any interior square footage.

 

Build: CCI Renovations Interior Design: High Design Landscape Design: Coastal Design Landscape Construction Photography: Ema Peter Photography Area: 2670 sq.ft. Lot: 8625 sq.ft. via

Add your voice ...

*